Ferdinand Bouwkamp

Accountmanager

Wilt u vrijblijvend kennismaken?

Bakker Arkel

Bakker Arkel is van 16 naar 4 stappen gegaan voor het verwerken van bonnen. Hiermee bereikten zij een stijging van 50% voor het percentage first time fixes. Directeur Cor de Jong vertelt over het gebruik van BIM bij de planning en organisatie van het dagelijks onderhoud voor woningcorporaties met een totaal woningbezit van zo’n 40.000 woningen.

Bouwbedrijf Bakker Arkel verricht voor zo’n zeven Zuid-Hollandse woningcorporaties het dagelijks onderhoud. Het totale woningbezit van die corporaties is ongeveer 40.000. “Onze processen zijn perfect afgestemd met alle betrokken partijen”.

De Jong schaart de integratie en afstemming met de ketenpartners onder het woord BIM. “Maar het woord BIM zorgt vaak voor spraakverwarring. Vaak wordt er een 3D-model van een gebouw of een installatie mee bedoeld, of een deel daarvan. Daarbij gaat het puur om de interactie in de techniek. Het zijn lagen in een driedimensionaal systeem waarin iedere partij zijn bijdrage aangeeft. Vervolgens wordt de input gerenderd en komen de clashes tevoorschijn”.