Productoverzicht

BIM calculatie

Dankzij de meer dan 50 jaar ervaring die wij inmiddels met het ontwikkelen van calculatieprogramma’s hebben, behoort onze software tot de top van Nederland. Onze mensen werken continu aan het verbeteren van de KRAAN calculatiesoftware om zo te kunnen blijven voorzien in de behoeften van onze klanten. Daarom hebben wij nCalc ontwikkeld, een nieuwe generatie software die ‘het nieuwe calculeren’ mogelijk maakt.

Wat is nCalc?

Doordat het verloop in de bouwsector hoog is, er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van de diensten van zzp’ers en er bovendien vaak geen tijd is om de kostenbibliotheek bij te werken, gaat er helaas een hoop kennis binnen bouwbedrijven verloren. Wij hebben nCalc ontwikkeld om u de mogelijkheid te geven om uiterst waardevolle calculatiekennis te kunnen waarborgen binnen recepten. Dit werkt aan de hand van eigenschappen die gebruikt kunnen worden binnen formules. De calculator kan vervolgens op basis van de eigenschappen eenvoudig bepalen hoe de prijs van een element is opgebouwd.

Het voordeel van deze manier van werken is dat het beheer van uw kostenbibliotheek veel makkelijker en goedkoper wordt. Voor een funderingsbalk hoeft u bijvoorbeeld nog maar één recept in uw kostenbibliotheek op te nemen, waarmee vervolgens afhankelijk van de afmetingen van de balk de kosten berekend kunnen worden. Vroeger zou iedere funderingsbalk met een specifieke afmeting apart in de kostenbibliotheek opgenomen zijn.

BIM-Integratie

Omdat veel van onze klanten niet meer zonder BIM kunnen, hebben wij nCalc zodanig ingericht dat het mogelijk is om maatgegevens uit een 3D BIM-model te koppelen aan de eigenschappen van een recept. Dit maakt het voor u mogelijk om een begroting op eenvoudige wijze te genereren aan de hand van een 3D BIM-model. Waardoor het uittrekwerk aanzienlijk wordt verkort.

BIM 5D calculeren

BIM calculatie wordt ook wel de 5de dimensie genoemd. Na 3D moduleren volgt 4D planning en vervolgens het kostenaspect van een gebouw 5D BIM. Een voordeel van BIM 5D calculeren is dat de juiste hoeveelheden worden toegepast bij het inkopen van materialen gedurende de werkvoorbereiding. 6D BIM heeft alles te maken met het duurzaamheidsaspect en bij 7D wordt het BIM model gekoppeld aan MJOP. Door vroeg in het bouwproces te kijken naar beheer en onderhoud kunnen kosten voor beheer en onderhoud geminimaliseerd worden.

BIM nCalc

Voordelen

Snel en nauwkeurig calculeren op basis van (een beperkt aantal) kengetallen
Recepten met een ‘onbeperkt’ aantal eigenschappen
Zelf te bepalen invoervalidatie
Eenmalig definiëren en meervoudig toepassen van zowel recepten als productiemiddelen
Geïntegreerde 3D-viewer

Meer informatie over KRAAN nCalc

Wij kunnen u KRAAN nCalc als losse module leveren, maar ook als onderdeel van een bouwsoftware totaalpakket. In een totaalpakket kunnen meerdere van onze modules gecombineerd worden. Wij kijken graag samen met u wat voor u de meest geschikte combinatie is.

Heeft u vragen over het (BIM) calculatieprogramma nCalc? Of bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn van onze calculatiesoftware voor de bouw? Download dan nu de productflyer of neem vrijblijvend contact met ons op. Dit laatste kan via het contactformulier op onze website of telefonisch via 010 – 28 66 666.

Quotes

Raymond Barendse - Vehoec Aannemers B.V.
Raymond Barendse

“Kraan tilt ons naar een hoger niveau.”

Chris de Boer - Mercuur Bouw
Chris de Boer

“De software is gebruiksvriendelijk, uitbreiden is makkelijk mogelijk en het contact met de mensen van Kraan is altijd goed.”

Frank van der Meer - Meerbouw Pijnacker
Frank van der Meer

“Kraan ondersteunt ons met de verdere groei van ons bouwbedrijf”

Cor de Jong - Bouwbedrijf Bakker Arkel
Cor de Jong

“Wij leggen álles vast in KRAAN”

Jacco van den Hogen - Van den Hogen Bouwbedrijven
Jacco van den Hogen

“We hadden 10 jaar eerder met KRAAN moeten starten!”

Jaap van Rijsten - Vazet Realisatie
Jaap van Rijsten

“Integrale processen vragen een integrale ondersteuning”

Voordelen van kraan

Specifiek voor de bouw
Microsoft look and feel
Voor klein-, midden- en grootbedrijf
Uitbreiden naar behoefte
Korte implementatie trajecten
Samen met de klant ontwikkeld
Toekomstvisie met o.a. BIM en mobiel werken

TOTAL SERVICE BOUWSOFTWARE

Een vast bedrag per maand, passende modules en altijd up to date!

Evenementen

Wilt u meedoen aan een van onze workshops, wilt u weten wanneer weer wij aanwezig zijn op een beurs of voor andere belangrijke data check onze kalender voor de tijd, locatie en aanvullende informatie.

Renovatiebeurs 2018

Bezoek ons tijdens de Renovatiebeurs 2018 op 23, 24 en 25 mei 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch

lees meer Lees meer | Kraan Bouwcomputing - Bouwsoftware

23 mei 2018

Onze klanten

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ONZE
LAATSTE ONTWIKKELINGEN?

Schrijf u nu in de voor de nieuwsbrief!